Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Συνάδελφοι,
σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 έγινε στο  Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου, η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για το μήνα Σεπτέμβριο.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συζήτηση για το ξεκίνημα της νέας χρονικής χρονιάς και τη συγκυρία σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Η επιχείρηση κατεδάφισης του δημόσιου σχολειού φαίνεται ότι θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς φέτος. Η εκπαίδευση μπαίνει για τα καλά σε σκοτεινή εποχή. Νέες μειώσεις μισθών, μηδενικοί διορισμοί, απολύσεις, αξιολόγηση,  αύξηση του ωραρίου, συγχωνεύσεις σχολείων, ανυπαρξία κονδυλίων Πρέπει να τονιστεί ότι, παρά το αρνητικότατο πλαίσιο, σε τοπικό επίπεδο η εκπαιδευτική κοινότητα μετράει μερικές σημαντικές νίκες: επαναλειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα στα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Πολυκάρπου (2ο Ραχών) και Καραβοστάμου, τα Δημοτικά Σχολεία Ευδήλου και 1ο Αγίου Κηρύκου είναι πλέον οργανικά 7θέσια από 6θέσια και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών 4θέσιο, αποτράπηκαν όποια σχέδια για συγχώνευση ή υποβάθμιση σχολειών. Σ’ ένα περιβάλλον συγχωνεύσεων και υποβαθμίσεων, η συλλογική πάλη, η αταλάντευτη και μαχητική στάση του σωματείου, ο παρατεταμένος και ενωτικός αγώνας μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και την ΕΛΜΕ, αποδίδει καρπούς. Η συσπείρωση στο σωματείο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον αποφασιστικό, παρατεταμένο αγώνα που χρειάζεται για να ανατρέψουμε το συνολικό σκηνικό που έχουν στήσει τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού.
Όσον αφορά την υλοποίηση του Προγράμματος Δράσης του Συλλόγου και τη συγκεκριμενοποίησή του για το αμέσως επόμενο διάστημα αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
  1. Την ημέρα του αγιασμού μοιράζουμε την ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς της ΔΟΕ.
  2. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της ΔΟΕ της 12ης Σεπτεμβρίου, θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την οργάνωση ενός αγωνιστικού συντονισμού στην κατεύθυνση της Γενικής Απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της πολιτικής που κλέβει τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Δεν κάνουμε την χάρη σε όσους θέλουν να αξιοποιήσουν μια τυχόν μειωμένη συμμετοχή για να υπονομεύσουν την αγωνιστική διάθεση του κλάδου και την κλιμάκωση των αγώνων. Καλούμε την Ομοσπονδία να συμβάλλει αποφασιστικά σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
  3. Τις αμέσως επόμενες μέρες καλούμε συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων και την ΕΛΜΕ για να συζητήσουμε τα εκπαιδευτικά με αιχμή το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών μας από και προς τα σχολειά που φαίνεται ότι θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
  4. Το προεδρείο του Δ.Σ. θα επισκεφτεί το αμέσως επόμενο διάστημα τα σχολεία για τη λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων σχολείων και συναδέλφων και το καλωσόρισμα και την ενημέρωση των νέων συναδέλφων με την επικαιροποιημένη έκδοση του οδηγού δικαιωμάτων.
  5. Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει Έκτακτη επείγουσα Γενική Συνέλευση. Λεπτομέρειες και πλήρης Ημερήσια Διάταξη θα ανακοινωθούν σύντομα.
Συζητήθηκαν επίσης: η λειτουργία της ανοιχτής Πολιτιστικής Ομάδας του Συλλόγου, η πρώτη συνάντηση της οποίας θα καθοριστεί στη Γενική Συνέλευση και η ανάγκη για αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις στη διάρκεια της χρονιάς
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι στις 7 Νοεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου.
Τέλος, θυμίζουμε ότι με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. του Συλλόγου για την αξιολόγηση, κανένας συνάδελφος και κανένας Σύλλογος Διδασκόντων δεν συμμετέχει σε διαδικασίες που στρώνουν το δρόμο για απολύσεις, κατηγοριοποίηση σχολείων, διάλυση όποιας έννοιας συλλογικότητας και συνεργασίας μέσα στο σχολειό, όσο «αθώες» κι αν μοιάζουν αυτές: συμπλήρωση ερωτηματολογίων, «διαβούλευση» κλπ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά με αγώνες ικανούς να νικήσουν και να ανατρέψουν την κοινωνική λεηλασία  που συνεχίζεται χωρίς διακοπή.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!
Μόνο με την δύναμη του οργανωμένου λαού,
με την δύναμη του μαχητικού κι αποφασιστικού αγώνα,
με τον αγωνιστικό συντονισμό
μπορούμε να νικήσουμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας
                                                                         
  Φώτης Μαντζώρος                                                                          Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου