Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ – ΣΤΑΣΗ Ε ΡΓΑΣΙΑΣ



Στη συνάντηση της Παρασκευής 28 Σεπτέμβρη με τους Συλλόγους Γονέων και την ΕΛΜΕ που κάλεσε ο Σύλλογός μας, εκφράστηκε η ομόθυμη διάθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις για το ζήτημα των μαθητικών μεταφορών που, παρόλο που ειδικά στην Ικαρία δεν νοείται λειτουργία σχολείων χωρίς αυτές, όλα δείχνουν ότι αντιμετωπίζεται ως «σπατάλη» που πρέπει να περικοπεί μαζί με όλα τα άλλα που στοιχειοθετούν το δικαίωμα της εργαζόμενης πλειοψηφίας στην επιβίωση για να σωθεί το υπερεθνικό «έθνος» των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας του πλούτου.
Τις επόμενες μέρες οι Σύλλογοι Γονέων θα συγκεκριμενοποιήσουν τις μορφές που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις. Πρώτο βήμα αποφασίστηκε να είναι η διοργάνωση ενός πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 4 του Οκτώβρη.
Στον αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, για ένα σχολείο των όλων και των ίσων, η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολειό τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διεκδικήσεών μας: η φυσική παρουσία όλων των μαθητών στο σχολείο και όχι μόνο αυτών που οι γονείς τους έχουν το χρόνο και το χρήμα να την εξασφαλίζουν είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε με την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ικαρίας την Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2012 στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο.
Κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11 έως 2 για την πρωινή ζώνη και 1 έως 4 για τη ζώνη του ολοήμερου.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας
                                                                         
  Φώτης Μαντζώρος                                                                          Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου