Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 17.00 έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου η τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συζήτηση της εκπαιδευτικής πολιτικής και των δραματικών επιπτώσεών της στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς (κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων, απουσία σχολικών βιβλίων, μεταφορές μαθητών) και των μεγάλων περικοπών (περίπου 150 ευρώ το μήνα και πάνω από χίλια ευρώ για το επόμενο τρίμηνο λόγω αναδρομικών κρατήσεων).
Αποφασίστηκε να εκδοθεί αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα για τις νέες μειώσεις των αποδοχών μας και το θέμα των τεράστιων προβλημάτων στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς και της συλλογικής αντιμετώπισής τους να συζητηθούν από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα (ο Σύλλογός μας με την ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων) το Σάββατο 10/9 στις 19:00 στο Λύκειο Ευδήλου. Στην ίδια συνάντηση θα συζητηθούν και τρόποι αντίδρασης στη φημολογούμενη προκλητική επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στους Φούρνους για τον αγιασμό, επίσκεψη που καταγγέλουμε μαζί με την ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων.
Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα σχολεία για ενημέρωση, καταγραφή και συζήτηση των προβλημάτων και προετοιμασία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, που θα γίνει στις 21/9 στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου και ώρα 18:30, εν όψει και της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τις 22 Σεπτέμβρη.
Συζητήθηκαν επίσης η υλοποίηση του Προγράμματος Δράσης του ΔΣ και η απόκτηση γραφείου για το Σύλλογο με παραχώρηση παλιού σχολικού κτιρίου στο κέντρο του νησιού από το Δήμο Ικαρίας.
Επίσης, ορίστηκε εκπρόσωπος του Συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ικαρίας ο συνάδελφος Φώτης Μαντζώρος με αναπληρώτρια τη συνάδελφο Βάσω Κοτζαμαρλή.
Ακολουθούν συνημμένα:
1.     Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για απεργιακή κινητοποίηση στις 22/9.
2.     Το Γράμμα προς τους γονείς από τη ΔΟΕ.
Τις αμέσως επόμενες μέρες θα σταλούν:
1.     Το αναλυτικό ενημερωτικό για τις απώλειες στις αποδοχές μας
2.     Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της 21ης Σεπτέμβρη

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                      Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας

                  Φώτης Μαντζώρος                                                        Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου