Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΩΞΗΣ Κ. ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ


ΘΕΜΑ: Καταγγελία για τη δίωξη του συναδέλφου Τουλγαρίδη – Ψήφισμα Συμπαράστασης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Ο Κ. Τουλγαρίδης εγκαλείται γιατί, υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικάτου, αρνήθηκε να σιωπήσει απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να αποδεχτεί τη μετακίνηση αναπληρώτριας δασκάλας με προφορική εντολή καθώς και γιατί υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του συλλόγου διδασκόντων.

Ο συνάδελφος κλήθηκε σε απολογία για «απείθεια», «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας» και «άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής». Η ανάγνωση του ‘κατηγορητηρίου’ από μόνη της προκαλεί ανατριχίλα, καθώς παραπέμπει σε σκοτεινές για την εκπαίδευση και τον τόπο εποχές. Στη γλώσσα του καθεστώτος η αξιοπρέπεια του δασκάλου που στέκεται όρθιος και με ψηλά το κεφάλι μπροστά στην αυθαιρεσία μεταφράζεται σε «αναξιοπρεπή διαγωγή» και η κριτική στις πράξεις «της προϊστάμενης αρχής» θεωρείται εξ’ ορισμού «αδικαιολόγητη».

Στο πρόσωπο του συναδέλφου επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων και του «νέου σχολείου» της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των διευθυντών-μάνατζερ. Θέλουν να τρομοκρατήσουν όλους τους συναδέλφους για να σκύψουν το κεφάλι. Εγκαινιάζουν την «αξιολόγηση της συμπεριφοράς του υπαλλήλου» που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο: αποτελεί τη συνέχεια της κλήσης σε γραπτή απολογία από την Α’ Διεύθυνση Αθήνας του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, τη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Σάββα Σάββα μετά από παραγγελία του περιφερειάρχη εκπαίδευσης, την κλήση σε απολογία του προέδρου της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας Μπάμπη Κόκλα με παραγγελία της ίδιας της υπουργού γιατί ζήτησε τη διερεύνηση καταγγελιών για την έκδοση των DVD από το υπουργείο, τη δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Γ’ Αθήνας.

Οι διώξεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζόμενων που αντιδρούν όλο και πιο μαζικά και δυναμικά στην καθολικά απονομιμοποιημένη πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω!

Οι  διώξεις και οι αυθαιρεσίες της  Διοίκησης δε θα περάσουν!
Η αποφασιστική και συλλογική δράση των εκπαιδευτικών θα τις ακυρώσει.
  
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης.

Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                      Ο Πρόεδρος                              Η Γραμματέας
            
                                               Φώτης Μαντζώρος               Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου