Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τη διακοπή των δρομολογίων του πλοίου «Νήσος Μύκονος» και τη δρομολόγηση στη θέση του ενός άλλου γερασμένου και αργού.
Το νέο αυτό σοβαρότατο πλήγμα στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που δίνουμε να αντεπεξέλθουμε στις αντικειμενικά μεγάλες δυσκολίες, καθιστούν τον αγώνα αυτό άνισο. Αιτία της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης είναι η εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, που άφησαν τις ζωές μας έρμαια των «θαυματουργών» μηχανισμών της «ελεύθερης» αγοράς και των αυτοματισμών της.
Μιας πολιτικής που τους ανθρώπους τους βλέπει απλά σαν νούμερα στις εξισώσεις των παραμέτρων κόστους και κέρδους, και τελικά εκτιμά ότι η σχέση κόστους – πληθυσμού είναι δυσανάλογη, άρα ασύμφορη.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η συχνότητα και η ποιότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για την εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους όχι ζήτημα «αναψυχής» και «διακοπών» αλλά ζήτημα επιβίωσης! Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι πολίτες δ’ κατηγορίας. Ο ανεφοδιασμός σε τρόφιμα και πρώτες ύλες, οι εμπορικές συναλλαγές, η σύνδεση με τις υπηρεσίες (υγείας, παιδείας, διοίκησης) των αστικών κέντρων είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να υπάρχει μια στοιχειώδης κοινωνική δομή σε τόπους που έχει ρημάξει η ακολουθούμενη πολιτική του «μνημονίου» και της λιτότητας.

Διεκδικούμε ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όλο το χρόνο, για όλους! Η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση είναι δικαίωμα μας ακριβοπληρωμένο,  όχι προνόμιο ή πολυτέλεια. Φτάνει πια, λύση τώρα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας



      Φώτης Μαντζώρος                                                              Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου