Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ 8/2


ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η συγκυβέρνηση του τρικομματικού μαύρου μετώπου - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ. κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση. Στο όνομα της  Δανειακής Σύμβασης και του κουρέματος του δημόσιου χρέους προετοιμάζουν ένα νέο Μνημόνιο ακόμα πιο βάρβαρο, που επιχειρεί να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Μετά το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο δημόσιο, τα αλλεπάλληλα χαράτσια, τις περικοπές στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, την εκτίναξη της ανεργίας, τη στάση πληρωμών των εργοδοτών στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τους καθημερινούς εκβιασμούς για «συναινετικές» μειώσεις μισθών υπό την απειλή της απόλυσης, προσπαθούν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και την εργατική νομοθεσία.

Μια κυβέρνηση χωρίς καμιά νομιμοποίηση σε συνεργασία με την τρόικα επιχειρεί να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε ένα απέραντο πτωχοκομείο για να διασφαλίσει την απόδοση των κεφαλαίων των πιστωτών και τα μελλοντικά κέρδη των εργοδοτών. Μέσα σε λίγες εβδομάδες η συζήτηση για το σπάταλο και μη-αποδοτικό κράτος συμπληρώθηκε από το «ανταγωνιστικό έλλειμμα» της ελληνικής οικονομίας και το «υψηλό» μισθολογικό της κόστος, έτσι ώστε η επίθεση να καλύψει όλους τους εργαζόμενους.   
            
Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική, με τις ελλείψεις βιβλίων και εκπαιδευτικών, με τους μαθητές να αποτελούν τις «παράπλευρες απώλειες» της καπιταλιστικής κρίσης. Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση γίνεται μακρινό παρελθόν και το σχολείο της αγοράς εδραιώνει ταχύτατα την παρουσία του. Οι τραγικές μειώσεις στη χρηματοδότηση των σχολείων, οι μηδενικοί διορισμοί, οι πειραματικές «πιλοτικές» εφαρμογές του νέου σχολείου οδηγούν την εκπαίδευση στο χειρότερο σημείο της. Η ανεργία στον κλάδο διογκώνεται. Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί του χτες (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) είναι ήδη άνεργοι, ενώ έπονται και χιλιάδες απολύσεις μόνιμων. Την ίδια στιγμή προχωρά και η αξιολόγηση. Οι εκπαιδευτικοί θα «αξιολογούνται» για να μπορούν να μονιμοποιηθούν και να περάσουν σε επόμενα μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς και όσοι δεν είναι πειθαρχημένοι και υποταγμένοι θα απολύονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζονται και νέες συγχωνεύσεις – υποβαθμίσεις σχολείων.

Τέλος με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ καταργείται ουσιαστικά η πρωτοβάθμια περίθαλψη!!!

Για όλα αυτά ο Σύλλογός μας απαιτεί από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποφασίσει απεργία και την Τετάρτη 8/2 με σκοπό την κλιμάκωση σε γενική απεργία διαρκείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 

      Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γραμματέας
                                                       
  Φώτης Μαντζώρος                                                                      Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου