Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

1o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ


Ικαρία, 4 Ιουνίου 2011

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Συνάδελφοι,
το  Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 και ώρα 12.00 έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου, μετά από κάλεσμα του συμβούλου που πλειοψήφησε στις αρχαιρεσίες της 30ης Μαΐου Φώτη Μαντζώρου, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παράδοση του υλικού και αρχείου του Συλλόγου από το απερχόμενο Δ.Σ. και την παραλαβή του από το νέο. Έγινε μερική παράδοση-παραλαβή διότι δεν βρέθηκε το πρωτότυπο του Καταστατικού του Συλλόγου και δεν υπήρχε κλειδί της ντουλάπας του Αρχείου. Συμφωνήθηκε να παραδοθεί στο νέο Δ.Σ. το πρωτότυπο του Καταστατικού το συντομότερο δυνατό και να λυθεί το πρόβλημα της ασφάλειας του Αρχείου μέχρι την Τρίτη 7 Ιουνίου με ευθύνη της απερχόμενης Προέδρου, συναδέλφισσας Αθηνάς Γλαρού.
Επόμενο θέμα ήταν η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα. Οι τρεις σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη Ριζοσπαστική Ανεξάρτητη Κίνηση πρότειναν τη συγκρότηση του Προεδρείου σε προγραμματική βάση, προτείνοντας προσχέδιο Προγράμματος Δράσης. Μετά από συζήτηση πάνω στο προσχέδιο, οι δύο σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη Δημοκρατική Συνεργασία δεν υπερψήφισαν το Πρόγραμμα Δράσης, δηλώνοντας πάντως ότι θα δεσμεύονται από τις δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις των οργάνων του Συλλόγου. Προτάθηκε τότε η συγκρότηση Προεδρείου με τη συμμετοχή μιας συμβούλου της Δημοκρατικής Συνεργασίας, παρά την καταψήφιση του Προγράμματος Δράσης, ως ένδειξη καλής προαίρεσης από την παράταξη που πλειοψήφησε. Το Πρόγραμμα Δράσης υπερψηφίστηκε και αποτελεί απόφαση του Δ.Σ., το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
  • Πρόεδρος: Φώτης Μαντζώρος
  • Γραμματέας: Λεμονιά Ευστρατουδάκη
  • Αντιπρόεδρος: Μαρίνα Ζαχαροπούλου
  • Ταμίας: Άντα Παπαδημητρίου
  • Μέλος: Αθηνά Γλαρού
Επόμενο θέμα ήταν ο ορισμός του εκπροσώπου του Συλλόγου στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ικαρίας. Ομόφωνα ψηφίστηκε ο συνάδελφος Φώτης Μαντζώρος.
Το επόμενο, εξαιρετικής σημασίας, θέμα ήταν η αναστολή λειτουργίας Ολοήμερων Τμημάτων. Ψηφίστηκε ομόφωνα το κείμενο που θα βρείτε συνημμένο.
Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε η θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου για το ζήτημα της διδασκαλίας 2ης ξένης γλώσσας (κι αυτή θα την βρείτε συνημμένη).
Επειδή η ΑΔΕΔΥ δεν είχε οριστικοποιήσει την ημερομηνία της Γενικής Απεργίας για την κατάθεση του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Στήριξης» στη Βουλή, αλλά αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η 15η Ιουνίου, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προγραμματίσουν για εκείνη τη μέρα τις γιορτές λήξης των σχολείων, αλλά την προηγούμενη ή κάποια άλλη, και, αν τις έχουν ήδη προγραμματίσει εκείνη την ημέρα, να αλλάξουν το σχεδιασμό τους και να τις μετακινήσουν. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την απεργία, μόλις αυτή οριστικοποιηθεί.
Επίσης, όσοι συνάδελφοι δεν παρέλαβαν την κάρτα της ΔΟΕ όταν ψήφισαν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. για να την παραλάβουν.
Ακολουθούν συνημμένα:
  1. Αναλυτικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της 30ης Μαΐου.
  2. Το πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. του Συλλόγου
  3. Η απόφαση για τα Ολοήμερα Τμήματα
  4. Η απόφαση για τη 2η ξένη γλώσσα
  5. Το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις του Ιουνίου

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
     Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γραμματέας

Φώτης Μαντζώρος                                                                   Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου