Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ

Την ώρα που η κυβέρνηση εκβιάζει, την ώρα που τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με στόχο να σκύψουν το κεφάλι και να καταπιούν την επόμενη θανατηφόρα δόση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος»,
την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν την πλατεία Συντάγματος και τις πλατείες όλης της χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση νιώθει καυτή την οργή του λαού να ξεσπά σε κάθε εμφάνιση στελέχους της,
η συνδικαλιστική γραφειοκρατία υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις και τις πραγματικές δυνατότητες αγωνιστικού συντονισμού και ανατροπής.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, αντί να κηρύξει απεργιακή κλιμάκωση για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο, περιορίζεται στο ίδιο δοκιμασμένο σκηνικό της μιας 24ωρης. Δίνει έτσι αποφασιστικό χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στηρίζει με ράθυμα «αγωνιστικό» τρόπο την εκτόνωση των αντιδράσεων.
Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ με ακόμα πιο απροκάλυπτο τρόπο προσπαθεί να πριονίσει τη δυνατότητα η 15η Ιούνη να γίνει ένα μεγάλο γεγονός για όλο το εργατικό κίνημα, παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση!
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ στις 8/6/2011, οι δυνάμεις του κομματικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού αποφάσισαν την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, με τη δικαιολογία ότι εκείνη την ημέρα δίνονται οι τίτλοι σπουδών, λες και δε μπορούσαν να δοθούν την προηγούμενη!
Πρόκειται για καθαρή απεργοσπασία. Προσπαθούν να βγάλουν με αυτό τον τρόπο έξω από την απεργία μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.
Είναι οι ίδιοι που, την ώρα που το υπουργείο Παιδείας κόβει τη 2η ξένη γλώσσα και το ολοήμερο, την ώρα που καταργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας, σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν ημερίδες αναψυχής στην Κατερίνη για να νομιμοποιήσουν τα «800 αναμορφωμένα σχολεία της αγοράς» και να στηρίξουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου. 
Την Τετάρτη 15 Ιούνη υπάρχει απεργία ούτως ή άλλως,
αφού την έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Ικαρίας και Φούρνων κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, συμπληρωματική στην 3ωρη της ΔΟΕ ώστε να μετατραπεί σε απεργία, παρ’ όλο που καλυπτόμαστε από την απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία. Η μάχη για να μην περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» είναι καθοριστική.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


      Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γραμματέας
                                                       
  Φώτης Μαντζώρος                                                                      Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου