Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και ώρα 18:30 έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για το μήνα Απρίλιο.

Η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης κατέληξε στα εξής:

1.     Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (Εκλογοαπολογιστική-Καταστατική) θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου στις 10:30. Συνημμένο θα βρείτε το σχετικό Κάλεσμα.

2.     Η συνδρομή των μελών έχει διαμορφωθεί στα 36 ευρώ (μετά τη μείωση της συνδρομής του Συλλόγου σε 27 από 35 ευρώ ανά μέλος και της συνδρομής προς το Σύλλογο σε 9 από 11 ευρώ αναλογικά). Αποφασίστηκε η είσπραξη των συνδρομών να γίνει σε κάθε σχολείο το επόμενο διάστημα, με υπεύθυνο που θα οριστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων του κάθε σχολείου, ο οποίος και θα επικοινωνήσει με το Δ.Σ. και θα αποδώσει τις συνδρομές, παραλαμβάνοντας και τις σχετικές αποδείξεις. Για το σκοπό αυτό σας αποστέλλουμε συνημμένη φόρμα είσπραξης συνδρομών. Παρακαλούμε η οικονομική τακτοποίηση των μελών να γίνει το συντομότερο δυνατόν, πάντως πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Γ. Σ.

Θυμίζουμε ότι με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, η συνδρομή των ωρομίσθιων συναδέλφων, καθώς και των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, καλύπτεται από το Ταμείο του Συλλόγου.

3.     Συζητήθηκε η υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων για συνδιοργάνωση με την ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων εκδήλωσης-συζήτησης για το ρόλο της αξιολόγησης στο «νέο σχολείο» και χοροεσπερίδας. Στην εκδήλωση θα είναι καλεσμένος ως βασικός ομιλητής ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης καθ. Γιώργος Γρόλιος. Λόγω της μη ανακοίνωσης ημερομηνίας διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου να διευθετήσει τις ημερομηνίες και άλλα τεχνικά θέματα. Οι ημερομηνίες και τα σχετικά καλέσματα, προσκλήσεις κλπ. θα σας αποσταλούν μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες.

4.     Αποφασίστηκε να γνωστοποιηθούν στους Συμβούλους οι θέσεις του Συλλόγου για την αξιολόγηση και να κληθούν να ταχθούν με την πλευρά του εκπαιδευτικού κινήματος και στο ζήτημα αυτό και στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των ολοήμερων Τμημάτων που βρίσκονται σε «αναστολή λειτουργίας».

5.     Συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν ομόφωνα τα ψηφίσματα που αποστέλλονται συνημμένα.

6.     Τέλος συζητήθηκε το θέμα της καταγγελίας του Δ.Σ. από τη «Δημοκρατική Συνεργασία» για «αντιδημοκρατική λειτουργία», «κατ’ εξακολούθηση λήψη αποφάσεων χωρίς ενημέρωση», «παράτυπες αποφάσεις», «συνελεύσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά» και «γραφικότητα» στη λειτουργία του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. κρίνει ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σύγχυση και εσφαλμένες εντυπώσεις με ή χωρίς μικροπαραταξιακές ή άλλες σκοπιμότητες. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να βάλλεται η λειτουργία του Συλλόγου και να υποσκάπτεται η ενότητά του, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες της επέλασης της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Ο χαρακτηρισμός μάλιστα, από μέλη Δ.Σ. σωματείου, της συμμετοχής σε κινητοποίηση ως «παράτυπης»  είναι κάτι που συνηθίζει μόνο η εργοδοσία και το κράτος.

Η πολιτική κριτική και αντιπαράθεση είναι απαραίτητες για τη ζωντανή λειτουργία ενός σωματείου. Η αμφισβήτηση όμως της δημοκρατικής λειτουργίας ενός Συλλόγου από το πουθενά και η παραπληροφόρηση με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων δεν τιμά μέλη διοίκησης σωματείου. Πολύ περισσότερο δεν προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην υπόθεση του μακρόχρονου, ενωτικού, ανυποχώρητου αγώνα που δίνουμε για να υπερασπίσουμε και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

7.     Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα γίνει την εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Συνημμένα αποστέλλονται:

  1. Το Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση
  2. Η ομόφωνη πρόταση για την αναθεώρηση του Καταστατικού του 2010
  3. Φόρμα είσπραξης συνδρομών ανά σχολείο
  4. Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Γκουλιώνη
  5. Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους  συναδέλφους του 12ου Δημοτικού Γλυφάδας και του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης
  6. Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Λάβαρη
  7. Ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της Χαλκίδας
  8. Ανακοίνωση για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών
  9. Ψήφισμα για την Ειδική Αγωγή και τα ΚΕΔΔΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας
                                                                         
  Φώτης Μαντζώρος                                                                          Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου