Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



Στην πόλη της Χαλκίδας, στη γιορτή των Φώτων, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση στην τελετή του αγιασμού των Υδάτων προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων πολιτών, με κυρίαρχο σύνθημα «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς».

Η αστυνομία στοχοποίησε πέντε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, δύο από τους οποίους είναι εκπαιδευτικοί, και αφού τους απομόνωσε, τους προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θέλοντας έτσι να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να ποινικοποιήσει κάθε επιθυμία κινητοποίησης, κριτικής και αμφισβήτησης.

Είναι φανερό πως ο στόχος τους είναι η απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής ειρηνικής διαμαρτυρίας και η ανακοπή πράξεων αντίστασης.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων και απαιτούμε, στο όνομα των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας,  την παύση της δίωξής τους που είναι πολιτική δίωξη και θυμίζει τις πιο σκοτεινές εποχής της σύγχρονης ιστορίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας
                                                                         
  Φώτης Μαντζώρος                                                                          Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου