Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ


Ψήφισμα Συμπαράστασης
στους διωκόμενους  συναδέλφους του 12ου Δημοτικού Γλυφάδας
και του Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συντονισμένη προσπάθεια να φιμωθεί η οργανωμένη συνδικαλιστική δράση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Στο πνεύμα αυτό κινούνται οι διώξεις κατά 17 εκπαιδευτικών μελών του Συλλόγου διδασκόντων του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας, γιατί ενημέρωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Γλυφάδας για στοιχεία αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του διευθυντή και αδυναμία συνεργασίας και το ΔΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους εκδίδοντας ανακοίνωση στήριξης. Κατά την άποψη του μηνυτή, τα έγγραφα αυτά δημιούργησαν τους όρους για την αρνητική βαθμολόγησή του στις κρίσεις διευθυντών.

• Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας και στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γλυφάδας. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, η έκφραση της θέσης του Συλλόγου Διδασκόντων για τη λειτουργία του σχολείου.

• Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν ως κύριο ζήτημα την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν κατακτήσει με αγώνες το δικαίωμα στην έκφραση και την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση και θέση. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν φωνή και τα Δ.Σ. των συλλόγων όχι μόνο δικαιούνται αλλά οφείλουν να υπερασπίζονται τα μέλη τους και να τοποθετούνται δημόσια.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας
                                                                         
  Φώτης Μαντζώρος                                                                          Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου