Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Η συγκυβέρνηση του Ενιαίου Κόμματος των Αγορών έχει εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, θέλοντας να αποπροσανατολίσει και να αποσπάσει την προσοχή από την εξαθλίωση που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της νεολαίας. Χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο που θυμίζει τις πιο ζοφερές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος χαρακτηρίζουν συλλήβδην τους ξένους εργάτες «εγκληματίες» και «απειλή για τη δημόσια υγεία», ενώ επιστημονικές μελέτες των αρμόδιων ευρωπαϊκών και κρατικών φορέων καταρρίπτουν ως ψευδείς αυτούς τους ισχυρισμούς. Είναι απολύτως υποκριτική η «ανησυχία» που εκφράζουν οι κρατούντες για τη δημοσκοπική άνοδο και την πιθανή είσοδο στη Βουλή των θαυμαστών του Χίτλερ και των νοσταλγών της Χούντας, όταν επιβάλουν την ατζέντα των νεοναζιστικών συμμοριών στο δημόσιο διάλογο, και μάλιστα υιοθετούν την επιχειρηματολογία τους.

Δεν μένουν όμως στα λόγια: Στον τόπο που έζησε τη μικρασιατική καταστροφή και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ήρθαν κυνηγημένοι από τα παράλια της Μ. Ασίας, στον τόπο απ’ όπου υποχρεώθηκαν σε φυγή εκατομμύρια μετανάστες για τις πέντε Ηπείρους, ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για να κλείσουν εκεί τους «παράνομους» μετανάστες… αυτοί που «νόμιμα» κατέστρεψαν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αφρική… Αυτοί που πνίγουν τους ανθρώπους στις ακτές της Μεσογείου… Αυτοί που σκόρπισαν απλόχερα αίμα, θάνατο και απελπισία…
Κάθε φορά που το σύστημα περνάει κρίση, έχει ανάγκη να ρίξει το φταίξιμο για την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στους κάθε φορά «φτωχοδιάβολους». Μόνο που τις αποφάσεις για το κόψιμο των μισθών, των συντάξεων, της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης, δεν τις παίρνουν οι μετανάστες αλλά η ΕΕ, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση. Τα κέρδη από τη μαζική κοινωνική καταβύθιση τα απολαμβάνουν οι τράπεζες, οι αγορές, το κεφάλαιο.
Και προετοιμάζουν τη συνέχεια, με αντίστοιχα «κέντρα υποδοχής» για άπορους και άστεγους!
Μετά, ποιοί έχουμε σειρά;
Εμείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε παιδεία κι ελευθερία, που δίνουμε μάχες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, δε θα επιτρέψουμε να εισχωρήσει στην καρδιά και το νου των μαθητών μας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, θα αγωνιστούμε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, για τα δικαιώματα του κόσμου της βιοπάλης όποιο κι αν είναι το χρώμα, η εθνικότητα, η θρησκεία του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γραμματέας
                                                                         
  Φώτης Μαντζώρος                                                                          Λεμονιά Ευστρατουδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου